dimarts, 1 de juny del 2010

Preparatius i Doble Exposició!

Hola a tothom!!

Com bé sabeu, avui hem continuat amb els preparatius per la gran festa que realitzarem aquest divendres amb tots els nens i nenes de les escoles.

Ens hem reunit per grups, segons els tallers de danses, cinema, titelles... En el meu grup (cinema) hem fet una pluja d'idees sobre què podiem posar als infants per què s'entretinguessin veien un video al mateix temps que aquest sigui educatiu, és a dir, que els nens gaudeixin i aprenguin alhora.

Finalment, hem decidit que posarem un video de: UNA MÀ DE CONTES, que són petits relats fets amb pintura, dibuixos, manualitats, etc. molt macos i entretinguts. Hi ha un munt de contes i d'entre tots, hem escollit un que es titula: EL CARGOL I L'HERBA DE POLIOL.

Aqui us deixo el video per què ho pugueu veure!


Després de fer els preparatius, als últims 30 minuts de classe han tingut lloc les dues últimes exposicions de l'assignatura, les dues sobre els nens de vidre.

Primer ha estat el torn de la Patricia i la Belén, que han tractat el tema de "convertir-se en un gosset", què és el que significava, què és el que pretenia l'autora del llibre, els diferents punts de vista que li podiem donar...Segons el meu parer, el fet que en Pau es convertís en gosset era una forma per protegir-se a ell mateix, li donava seguretat ser un petit gos perquè d'aquesta manera se sentia més estimat, més entès, més cuidat...

Un fet que m'ha agradat molt sobre aquesta exposició és que han escrit un email a l'autora del llibre Carme Barba per preguntar-li sobre el que volia transmetre ella amb el tema del gosset. L'autora del llibre les ha respost dient que cadascú pot fer la interpretació que els hi sembli més acertada, ja que ella no ho va fer amb cap intenció, simplement, és una mestra a qui li agrada escriure.

Per finalitzar aquesta exposició, ens han fet dibuixar un animal amb el qual ens sentissim identificats i l'hem enganxat en un mural amb un gos dibuixat de fons!


La segona exposició l'han realitzat l'Andrea i l'Olga, tractaven el tema en que la Clara "perdia els extrems" i deixava que la Marina pegués en Pau. Aquest fet, ens ha donat pas a reflexionar sobre el comportament i el paper de les mestres a l'aula en relació als conflictes entre els alumnes. Com ha d'actuar una mestra en aquesta situació? Què ha de fer quan ja no sap com sortir-se'n ella sola?

Segons la meva opinió, penso que l'actitud de la Clara va estar errònia en el moment que diu a la Marina que s'hi tornès, una mestra mai ha de fomentar la violència entre els seus alumnes. Si bé, però, entenc a la Clara, és una mestra que està cansada de lluitar sola amb un nen i uns pares amb moltes dificultats. Per això, penso que com a professora, hauria de demanar ajuda, perquè a l'escola s'ha de treballar en equip, per poder garantir el millor benestar per el infant i poder oferir la millor educació possible.

Com ha dinàmica ens han posat la famosa cançó de John Lennon "Imagine" per reflexionar sobre el que diu la seva fantàstica lletra.


Finalment, ens han donat unes llavors que simbolitzen els nostres somnis, fer que creixin com a símbol de poder aconseguir en el nostre futur tot allò que desitgem!

Realment, ha estat un final molt emotiu!! m'ha agradat moltíssim!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada