divendres, 28 de maig del 2010

Sessió de mestres al Palau de les Heures!

Bon dia a tots i a totes!!

Avui hem fet una sessió de mestres molt especial! És l'última que fem i per aquest motiu, avui ens hem reunit per escoles i hem xerrat amb petit grup amb cada representat de l'escola on hem anat.

Jo he estat amb la Remei, de l'escola Rosa dels Vents, juntament amb la resta de companyes que han estat en aquesta escola durant aquest semestre. El tema girava entorn a 3 punts principalment:

-Què és el que ens ha agradat més?
-Quins fets ens ha interessat més?
-Quines propostes de millora fem?

En relació amb la primera pregunta a totes ens ha agradat:
-Estar amb els nens i poder compartir moments amb ells.
-L'oportunitat d'entrar a una escola des de la visió del professor.
-Ens ha servit per adonar-nos del que realment volem fer.
-La comprensió que mostren els infants vers les nostres actituds.
-L'experiència en general, que ha estat molt enriquidora i gratificant.
-L'ambient familiar de l'escola, pel fet de ser d'una sola línia, hi ha més proximitat entre la gent i tothom es coneix pel seu nom.
-L'atenció individual segons les necessitats de cada infant.

pel que fa a la Remei, li ha agradat el fet que entressin persones joves a l'escola, que aporten punts de vista diferents, canvi d'aires, etc.

El que més ens ha interessat ha estat:
-L'evolució i el canvi amb el John. En John és un nen de P5 amb necessitats educatives especials; abans estava com més apartat, però ara la resta de la classe ajuden molt més a aquest alumne, i ell està més integrat a l'aula.
-La progresssió de tots els nens en general.
-Veure l'adaptació dels nouvinguts a l'escola. A la Rosa dels Vents hi ha un gran nombre d'infants nouvinguts durant tot el curs i l'adaptació d'aquests és molt important en aquesta escola.

Com a propostes hem dit le següents:
-Intercanviar experiències. Això vol dir poder canviar els torns amb les companyes de dijous, ja que els dimarts fem coses totalment diferents que el dijous (els dimarts és fa plàstica i ludoteca i els dijous anglès i lecto-escriptura).
-Saber què fan els alumnes quan no hi som.
-Poder parlar amb el professorat de l'escola després de l'estada amb els nens per poder comentar el que ha succeït durant el matí i poder aprofundir més amb el nostre aprenentatge. (com que hem de tornar a la universtitat després de l'estada a l'escola, quasi no tenim temps de fer-ho).
-Més temps a l'escola.

Amb aquesta reflexió que hem fet tot el petit grup, hem fet una flor amb el que hem dit i després l'hem presentada a la resta de companys i de grups. Al final, han sortit 7 flors; bé, en realitat han sortit 6 flors, perquè un grup ha fet una papallona!! ;)

Ha estat una sessió de mestres diferent a la resta que hem fet durant el curs però penso que ha estat molt profitosa per tots nosaltres, pel fet de poder reunir-nos en petit grup per escoles i després fer una petita exposició a la resta de grups sobre les nostres reflexions.


Ja queda només una setmana per la jornada del dia 4 de juny!!

:)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada