dijous, 4 de març del 2010

Classe compartida amb les companyes de 3r de Pedagogia!

Aquesta assignatura sempre em sorprèn amb alguna cosa! Avui no ha vingut l’Anna, la nostra professora habitual, ha vingut la Patricia...i les seves alumnes de pedagogia!! La Patrici dona la assignatura de materials didàctics a la facultat de pedagogia i avui hem fet una classe compartint experiències entre nosaltres.


Ens hem posat en petit grup (en el meu cas, 3 noies de pedagogia i 3 de l’assignatura d’Intervenció) i hem posat en comú el que fem en les nostres respectives assignatures. Hem fet dos petits exercicis; primer un relacionat amb els materials didàctics i un altre de planejar el primer dia dels nens de P3 (com seria la acollida, quines activitats faríem...).


En el primer exercici, ens ha tocat explicar el projecte d’Universitat – Escola i els materials que veiem a les aules d’educació infantil on anem. Les companyes de pedagogia havíem d’explicar-nos què era un material didàctic i dir si era o no un material didàctic allò que veiem nosaltres a les escoles.


Pel segon exercici, les meves companyes i jo hem planejat de fer una “Jornada de Benvinguda”. Aquesta jornada consistia en fer una petita festa (amb pallassos, xocolatada...) el primer dia que els nens i nenes de P3 visiten l’escola, per què veiessin el col·legi com un lloc on van a passar-s’ho bé i per què no tinguin por. Després d’aquesta petita festa es faria una reunió amb els pares. Una sessió informativa sobre el curs (els donaríem un tríptic informatiu sobre horaris i materials). Durant la reunió, dividiríem la classe en 3 grups per què vinguessin els nens acompanyats dels familiars de forma escalonada. Així, el primer dia de classe vindria el primer grup durant les dues primeres hores i després marxaria, després el segon torn durant les dues hores següents, i finalment, el tercer grup durant les dues ultimes hores del matí.


El segon dia, el nen vindria amb el pare, la mare o algun familiar per fer una entrevista amb la mestre en la classe.


El tercer dia d’escola es faria l’horari normal però sense menjador i ja sense familiars(es dinarà a casa durant 10-15 dies).


Amb aquesta classe, he pogut reflexionar sobre el treball en equip que es duu a terme entre diferents professionals de l’ensenyament: pedagogs, professorat, psicòlegs... Tot ha d’anar molt coordinat per poder dur a terme la nostra tasca d’educar als infants i hem d’aprendre a treballar en equip i a col·laborar entre tots per aconseguir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada