dimarts, 2 de març del 2010

Pintem el fons del mar!


Un altre dia a l’escola amb els nens i nens de la Rosa dels Vents. Avui hem començat amb les rutines matutines: hem fet el bon dia i hem vist qui faltava a la classe i quin clima feia avui. Després a vingut la Remei per endur-se mig grup de la classe. Avui Marta i jo hem canviat els rols: ella ha anat a la ludoteca i jo he fet pintura.


La Pili (la professora de la classe de P-5) m’ha explicat que estaven treballant el mar i que els nens havien dibuixat uns peixos molt macos. En la classe de pintura d’avui, hem fet un fons de mar per aquest peixos i quan l’acabin, el penjaran a l’entrada de la classe!

Per fer aquest fons marítim, la Pili ha pensat en dues tècniques de pintura: la pintura amb esponja i la pintura amb boles. De la pintura amb esponja s’ha encarregat la Pili; consisteix en mullar una esponja i pintar tot el full de color blau fosc i una mica de negra per pintar la sorra dels fons. Jo estava a la taula del costat cridant els nens i nenes un per un per què dibuixessin el seu fons del mar amb la tècnica de boles. Aquesta tècnica consisteix en fer rodar unes boles dins una caixa on està ficat el full. Quan li poses pintura, el moviment de les boles per sobre fa que es creï un dibuix abstracte de línies molt bonic.


Els nens s’ho han passat molt bé pintant amb les boles i amb l’esponja per què tenen molta il·lusió de veure el seu treball del fons marítim penjat a l’entrada per què tothom ho pugui veure.


Un cop hem acabat tots de pintar, hem recollit i ens hem rentat tots les mans i hem marxat al pati per esmorzar.


Crec que és molt important el fet que s’utilitzin diferents tècniques de pintura i no fer sempre el mateix i lo convencional, d’aquesta manera els nens estaran més motivats per fer les activitats i gaudiran molt més del que fan. Un altre factor motivador és el fet que, un cop acabat aquest treball, ho pengin a l’escola perquè altres nens de l’escola ho puguin veure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada