dijous, 13 de maig del 2010

Exposició amb les tres Bessones!!


Avui, les nostres companyes Núria Pasqual i Maria Navarro ens han fet una exposició molt maca sobre el llibre de Nens de Vidre.

Quan hem arribat a classe, hem vist a la taula de la mestra tot de llibres i decorats sobre les 3 bessones i, a la pissarra, han enganxat amb fulls de colors el títol del tema que han tractat: “El respecte a les diferències individuals”.

L’exposició s’ha basat en el tema que tots els nens són diferents i no reaccionen de la mateixa manera en les diverses situacions, problemes que es puguin donar i per tant, els hem de respectar a tots per igual. Com a futures mestres, hem d’estar a atentes i observar el comportament dels infants per detectar possibles preocupacions que pot tenir un nen, si té problemes a casa, si se sent desplaçat a classe per què te una discapacitat que li impedeix seguir-la amb normalitat, etc.

Per tractar aquest tema, les nostres companyes ens han preparat una activitat molt interessant:

Ens hem dividit en tres grups i ens han donat les 3 bessones (Anna, Teresa, Helena), una a cada grup –en el meu grup ens ha tocat la Teresa!).

Cadascuna de les tres nenes presentaven situacions conflictives, per exemple, la nostra nina era una nena nouvinguda i a casa els seus pares s’havien separat.

A partir d’aquest plantejament, les nostres companyes ens han proposat de fer un petit teatret o representació sobre el que li passava a la nena i la resta de grups havien de endevinar el que succeïa. L’objectiu era de com podien “solucionar” o plantejar la situació a l’escola com a mestres per què aquestes nenes puguin seguir les classes amb normalitat.

Crec que ha estat una exposició molt productiva que ens ha fet reflexionar a totes sobre com plantejar les classes i com tractar els problemes que poden tenir els alumnes.


A la segona part de la classe, l’Anna ens ha explicat la seva experiència a la República Dominicana.

Ha estat una mica dura la seva explicació de la situació que es viu cada dia en aquell país, però penso que és molt important fer aquesta preparació de professionals en aquell territori, conscienciar a la gent de la importància de la educació.

Una cosa que m’ha sorprès molt que ens ha explicat l’Anna és que els nens d’allà aprecien molt als educadors i els tenen un gran respecte, i penso que en Espanya hauríem de seguir el seu exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada