dijous, 6 de maig del 2010

Exposició al porxo de Mundet!

Avui a tocat l'exposició de les nostres companyes Laia Ribes i Cristina Vives sobre els nens de vidre! L'exposició s'anomenava: Identicament diferents!

Ha estat molt original per diversos motius:

  • primer perquè hem fet l'exposició al porxo, i no a l'aula, com la resta d'exposicions. Així han creat un clima molt més apropiat per fer les activitats que tenien planejades!
  • Segon perquè han plantejat una dinàmica diferent a la majòria d'exposicions. A través dels jocs, ens han fet reflexionar sobre les identitats de cada persona, que són diferents a la resta, i que s'han de respectar a totes per igual.

Han fet 3 jocs:
  1. Un de fer mímica que es deia: “Endevina, endevinalla qui és tota aquesta quitxalla?”, que consistia en imitar a una de les nostres companyes sense parlar, només amb els gestos. Amb aquest joc ens hem adonat realment de com ens fixem en la gent, quina és la informació que ens arriba i com la interpretem, ens hem adonat si realment coneixem a les nostres companyes com per saber-les imitar, i també lo dificil que és a vegades posar-se en la pell dels altres.
  2. El segon joc: “idènticament diferents”. En aquest joc es tractava de fer bombolles amb aigua i sabó amb uns artilugis molt originals que mai havia vist. Les bombolles eren un símil de les identitats de les persones, totes són estan fetes amb el mateix material, la mateixa espècie, però cadascú és diferent a la resta de gent.
  3. El tercer joc: "Jo sóc": En aquest joc ens havíem de dibuixar, amb pintures, ceres, aquarel·les, el que volguessim. Es tractava de adonar-nos de com ens veiem nosaltres mateixos, quina és la imatge que tenim de nosaltres, i com ens veu la resta de gent.
Ha estat una exposició que ens ha fet reflexionat molt a totes sobre el coneixement de la nostra persona i també sobre el coneixement dels altres, sobre com ens veuen i sobre com veiem nosaltres. Ha estat una experiència molt enriquidora.


Després, a la segona part de la clase, la Patricia ens ha parlat sobre el recurs del joc en l'etapa infantil, totes les possibilitats que ofereix, els tipus que hi ha, etc.

Finalment, per acabar la classe tal com l'hem començada, hem fet uns jocs totes juntes a l'aula!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada